Zupy
-
Żurek na wędzonce z ziemniakami
-
Barszcz czerwony
-
Barszcz czerwony z pasztecikiem z kaszanką
-
Żurek na wędzonce z białą kiełbasą i ziemniakami
-
Żurek na maślance z chrzanem, grzybami leśnymi, puree ziemniaczanym i jajkiem
-
Rosół z kurczaka i kaczki z makaronem
-
Chłodnik z botwinki
na kefirze z jajkiem
Kluski Śląskie
-
Kluski śląskie z chrupiącym bekonem
z jalapeno, dymką i sosem Cheddar -
Szef kuchni poleca
Kluski śląskie z duszoną wołowiną
z ogórkiem kiszonym, czerwoną kapustą i sosem pieczeniowym -
Kluski śląskie z grillowanymi warzywami
z pestkami dyni, kolendrą i sosem z wędzonej papryki -
Kluski śląskie z pieczarkami
z prażoną cebulką, szczypiorem i sosem grzybowym -
Kluski śląskie z szarpaną wieprzowiną
z wędzoną papryką i sosem z pieczonych pomidorów -
Szef kuchni poleca
Schab pieczony w czosnku niedźwiedzim
z sosem pieczeniowym, kluskami śląskimi i buraczkami z gorczycą -
Kluski śląskie z marynowaną cukinią, suszonymi pomidorami
sałatką ze szpinaku i sera Bursztyn z sosem z pieczonej dyni z rozmarynem. -
Sezonowe kluski śląskie ze szparagami
z sosem winno śmietanowym z czosnkiem niedźwiedzim, zielonym groszkiem i szpinakiem
Pierogi
-
Pierogi z mięsem
z duszoną cebulką -
Pierogi z pikantną kaszanką
konfitura z wiśni i jałowca -
Pierogi ruskie
z duszoną cebulką -
Pierogi z kapustą i grzybami
z duszoną cebulką
Na słodko
-
Kluski śląskie z białą czekoladą
z malinami i sosem waniliowym -
Pierogi z serem
ze śmietanką -
Pierogi z truskawkami
ze śmietanką